Co Adriaanse zet Ruiz op de bank tegen AZ


Bryan Ruiz start zaterdag aan het duel met AZ als bankzitter. Trainer Co Adriaanse houdt de aanvaller, die een woelige week achter de rug heeft, aan de kant.




Ruiz werkte deze week met Costa Rica een benefietduel af met Ecuador. Hij keert pas vrijdagavond terug in Enschede, daardoor traint hij niet met de selectie mee. "Spelers die niet trainen beginnen bij mij altijd op de bank", aldus Adriaanse in gesprek met TC/Tubantia. De trainer van FC Twente is niet blij met de deelname van Ruiz aan het benefietduel.

Volgens Adriaanse is Ruiz 'commercieel misbruikt' door de bond van Costa Rica. Het land beloofde Ecuador met zijn sterspelers aan te treden. Ruiz kwam in totaal een uur in actie. Waar Ruiz tegen AZ op de bank start, is Emir Bajrami helemaal niet van de partij. Hij keerde met een blessure terug van een oefeninterland.

Roberto Rosales, die deze week weer aansloot bij de selectie van FC Twente, start eveneens op de bank. "Hij moet zijn plek in het elftal eerst verdienen", aldus Adriaanse, die in de eerste weken van het seizoen Tim Cornelisse opstelde als rechtsback. Hij start ook tegen AZ. Nacer Chadli ontbreekt wegens een blessure in Enschede. Nikolay Mihaylov is wel weer fit.


Headliner FC Twente Nieuws

Twitter / FCTwentelive